aplec

L'Aplec Internacional

jif

Jornades Internacionals Folklòriques

l’agenda

actes interessants que no
t'has de perdre

blog de notícies

per estar sempre al dia del que passa al món del folk
Grup CosAndAma de Perú
Grup CosAndAma de Perú
Grup de dansa provincial de Gauteng, Sud-àfrica
Grup de dansa provincial de Gauteng, Sud-àfrica
Conjunt artístic Aorindé de Níger
Conjunt artístic Aorindé de Níger

QUÈ SÓN LES JORNADES INTERNACIONALS FOLKLÒRIQUES DE CATALUNYA?

Aquest festival de divulgació folklòrica va néixer l'any 1972, a Barcelona, en el si de l'Esbart Lluís Millet, amb el nom de Jornades Internacionals Folklòriques (JIF), i obrava sota el lema de "Les danses dels pobles pel nostre poble". Grups folklòrics vinguts d'arreu del món alternaven les seves actuacions amb les dels esbarts.

Si bé la idea era clara i quedava reflectida en l'eslògan, la realitat inicial quedava limitada a la realització d'un festival de dansa folklòrica que només es feia a Barcelona. I sovint els grups, vinguts de lluny, no trobaven compensable l'esforç del seu desplaçament només per fer dues actuacions.


Així l'any 1979 va néixer una ampliació de les JIF, que va passar a ser JIF-Catalunya, o sigui que el seu camp d'acció abastava tot el territori català. Es va començar la pràctica actual: els grups actuen per diverses poblacions catalanes, en un ventall amplíssim que ha anat engrandint-se amb el temps, ja que aquelles 13 poblacions del primer any de les JIF-Catalunya 1979 han anat variant en el seu número i especialment en la distribució del territori. Durant els dies que les JIF-Catalunya viatgen pel nostre país, en la gran majoria de les poblacions se celebren altres activitats paral•leles de cultura popular, trobades entre directors i membres d'agrupacions culturals, "master class" impartides pels directors dels grups que ens visiten, tallers de danses, etc. que organitzen els propis ajuntaments o associacions creant un clima d'intercanvi cultural molt interessant.

Al llarg de les 43 edicions de les JIF Catalunya, hi han participat més de 250 grups d'un total de 76 països i set comunitats autònomes. Els marcs escollits per a les diferents actuacions són molt diversos, van des de places públiques, a pavellons municipals, passant per teatres, casals, etc.

Els grups folklòrics que es conviden a participar en les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya viatgen amb la voluntat de donar a conèixer la seva cultura, la música i el folklore dels seus països als habitants de les poblacions que ens acullen alhora que ofereixen la possibilitat als grups de dansa autòctons de programar espectacles conjunts i en alguns casos viatjar als seus països en règim d'intercanvi cultural.

 

L'eslògan que va anunciar les JIF l'any 1972, Les danses dels pobles pel nostre poble, continua vigent en la ideologia d'ADIFOLK, tot i que s'ha anat ampliant:

 

Les JIF-Catalunya són una fusió de les cultures i apropament dels pobles.

 

 

Introducció

2016 - JIF Catalunya
2015 - JIF Catalunya
2014 - JIF Catalunya
2013 - JIF Catalunya
2012 - JIF Catalunya
2011 - JIF Catalunya
2010 - JIF Catalunya
2009 - JIF Catalunya
2008 - JIF Catalunya
2007 - JIF Catalunya
2006 - JIF Catalunya
2005 - JIF Catalunya
2004 - JIF Catalunya
2003 - JIF Catalunya
2002 - JIF Catalunya
2001 - JIF Catalunya
2000 - JIF Catalunya
1999 - JIF Catalunya
1998 - JIF Catalunya
1997 - JIF Catalunya
1972 - JIF Barcelona
Adifolk, associació per a la difusió del folklore
Castell de Montjuïc, Carretera de Montjuïc 66 - 08038 Barcelona
Telf. +34 933 025 017 - adifolk@adifolk.cat
Avís legal - programació i disseny web Clickart