Exterior.cat mitjà oficial de l’Aplec internacional d’Adifolk
· Aplec · Cultura Popular 17 Jun 2022

EXTERIOR.CAT MITJÀ OFICIAL DE L'APLEC INTERNACIONAL

Exterior.cat, el diari digital que explica què fa Catalunya al món, serà el mitjà oficial del 34è Aplec internacional de la cultura popular catalana que promou Adifolk i que tindrà lloc del 26 al 28 d’agost a la ciutat portuguesa d’Elvas. És fruit d’un acord de col·laboració per tal de difondre i promoure l’Aplec internacional de l’edició 2022.

Des de 1988, l’Aplec internacional és un dels grans esdeveniments de la cultura catalana al món, que té com a prioritat difondre el folklore i les tradicionals populars catalanes en l’àmbit internacional. Al llarg d’aquests anys, ciutats com París, Amsterdam, Frankfurt o Washington DC, han acollit actuants i colles de la cultura popular catalana. Enguany, a Elvas (Portugal), és previst que hi assisteixin prop de 700 actuants de més d’una trentena de colles.

Fins a la celebració de l’Aplec, previst per a finals d’agost, Exterior.cat abordarà tota la informació amb entrevistes, reportatges i articles d’opinió. A més, és previst que l’equip d’Exterior.cat es desplaci fins a Elvas per explicar in situ com es desenvolupa l’esdeveniment.

El president d’Adifolk, Ivan Besora, assegura que “l’Aplec és la gran mostra de la cultura catalana a l’exterior. Per a nosaltres és molt rellevant la difusió que se’n faci arreu, i Exterior.cat és un bon aparador, tenint en compte que s’ha posicionat com un mitjà de referència per als catalans i catalanes residents a l’estranger”.

El cap de continguts d’Exterior.cat, Quim Miró, explica que “la nostra essència és explicar què fa Catalunya al món, i per tant, hem de ser-hi i visualitzar l’Aplec internacional, que és la gran festa de la cultura popular catalana que es fa a l’estranger”.

Adifolk és una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i també donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals.

Exterior.cat té com a tret diferencial que connecta informativament amb la xarxa que formen més d’un centenar de casals catalans arreu del món. És la publicació número 25 que edita el Grup Comunicació21, líder a l’àrea metropolitana amb els periòdics de proximitat en paper i digital Línia.