APLEC


L'Aplec Internacional

QUÈ ÉS L'APLEC INTERNACIONAL?

L'any 1988, amb l'objectiu de donar a conèixer arreu d'Europa la cultura popular catalana, s'organitza la primera edició a Amsterdam, amb el nom de l'Aplec Internacional de la Sardana, que més tard va afegir al seu programa la Mostra de grups folklòrics. L'any 2012, coincidint amb el seu 25è aniversari, va passar a denominar-se l'Aplec Internacional.

Cada edició de l’Aplec Internacional acull una àmplia diversitat de tots els àmbits de la cultura popular, als quals encara cal sumar els centenars d’acompanyants que també formen l’expedició catalana.

Val la pena ressaltar que no és solament una mostra de cada disciplina, sinó que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. I la clau de tot plegat: sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució.

El propòsit que ens va moure a organitzar l’Aplec Internacional va ser el de voler contribuir a la projecció del folklore en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenien molta significació. Si en fem balanç, podem manifestar que la tasca comuna, el suport institucional i la participació entusiasta de tants i tants catalans han fet possible aquestes trobades.

Cada edició confirma que es tracta d’un esdeveniment consolidat que molta gent espera. Això ens empeny a treballar per augmentar, variar o enriquir la llista de colles actuants, perquè creiem que els grups en són els veritables protagonistes i els qui amb la seva creativitat i il·lusió fan possible aquests aplecs internacionals.

Adifolk en som els organitzadors de l’Aplec Internacional, amb el suport i la col.laboració de la Generalitat de Catalunya i les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Segueix totes les novetats dia a dia a:

https://www.facebook.com/APLEC.INTERNACIONAL