Patrimoni

Capgròs Folk

El dissabte 12 de maig de 2018, en motiu de la jornada inaugural a Catalunya del 31è APLEC INTERNACIONAL celebrat a Manresa, ADIFOLK presentava en societat la restauració del Capgrós Folk .

Un treball dissenyat pel Taller AVALL creació · conservació · restauració de Reus, en col·laboració amb el Taller FOLK AL BIAX responsables del vestuari, i l'artista manresà Esteve Porta, que ha realitzat els atributs.

El capgrós serà el representat d'Adifolk i l'ambaixador de la cultura popular arreu del món.

En Folk ha comptat amb uns padrins d'excepció: Caps de Llúpia de Vic, Capgrossos centenàris de Capellades, capgrós del folklorista Joan Amades i els Nans de Manresa.

Capgròs Folk

Ceptrot

Des de l'any 2017, a l'Aplec Internacional d'Ostrava, tenim amb nosaltres un nou element festiu, es tracta del Ceptrot d'Adifolk, un regal de la Federació de Diables de la ciutat de Barcelona en la seva participació amb nosaltres a l'Aplec, si més no un regal original i útil.

Muntat sobre una forca de paller del cabalíctic número de 7 punxes, amb el logotip d'Adifolk sobre una silueta del nostre País, i que amaga a la seva creu un dimoni molt festiu que ens acompanya.

Com a fet diferenciador podem observar les cintes que penjen de la seva base amb les banderes de tots el Països on ha participat fins al moment.

Aquest element és obra del mestre manresà, Esteve Porta.

El Ceptrot estarà present en tots els actes de foc d'Adifolk, portat per la colla de Diables o Dimonis que hi participi.

Ceptrot d'Adifolk

Insígnia d'honor Adifolk

La insígnia de solapa és una peça d’orfebreria amb un bany de plata del logotip d’Adifolk perquè el president i els components de la junta el llueixin en l’exercici del càrrec com un símbol d’aquest.

El president i els components de la junta directiva hauran de fer ús de la insígnia de solapa en tots aquells actes oficials en què hi assisteixin com a representants d’Adifolk.

Un treball dissenyat i realitzat pel joier barceloní Josep Ma Gol.


PROTOCOL INSÍGNIA ADIFOLK (data aprovació: 07.11.2020)

INSÍGNIA D'HONOR ADIFOLK

Bandera Adifolk

La Bandera d'Adifolk, aquesta senyera catalana amb el logotip de l'Associació per a la difusió del Folkore, és l'embla que representarà a l'entitat en aquells esdeveniments que organitzem.

Un dels moments àlgids serà durant la celebració de la "Gala de l'Any", en que es fa la proclamació de la ciutat que acollirà l'Aplec Internacional, i la bandera d'Adifolk serà lliurada a aquesta població per tal que la tingui custodiada fins a les dates de la celebració. En el moment de la cloenda, de nou la ciutat la lliurarà a Adifolk. 

Amb aquest simbolisme, la bandera d'Adifolk recorrerà el territori internacional.

La bandera d'Adifolk