SMITHSONIAN FOLKLIFE, UN SOMNI FET REALITAT!
· Aplec · Cultura Popular 10 Jul 2018

SMITHSONIAN FOLKLIFE, UN SOMNI FET REALITAT!

Catalunya ha estat present a la capital dels Estats Units d’Amèrica, com a país convidat al festival cultural més important, Smithsonian Folklife que acollia el 31è Aplec Internacional d’Adifolk.

La delegació catalana ha estat integrada per més de 400 actuants, entre castellers, gegants, esbart, cobla, bestiari, diables, …  La representació institucional va estar encapçalada pel MH president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Quim Torra, la Consellera de Cultura, Sra. Laura Borràs, la Directora General de Cultura Popular Sra. M. Àngels Blasco, així com també les Diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona. A la representació també hi fou present Adifolk, per part del president Ivan Besora, acompanyat per la resta de l'expedició de l'entitat; i Fira Mediterrània, per part del seu director artístic David Ibáñez.

Sens dubte, la repercussió de Catalunya ha estat de primer nivell, com així valorava el president d’Adifolk. A la vegada que constata que ja s’està treballant amb la ciutat que acollirà el proper 2019 el 32è Aplec Internacional, que s’anunciarà el 20 d’octubre a la vila de Montblanc en el decurs de la 1a Gala d’Adifolk emmarcada dins la programació de la “Capital de la Sardana 2018”.